Bédana antara kompor induksi sareng kompor infra red

Prinsip kerja kompor infra merah: saatos pemanasan inti tungku pemanasan (awak manas-Chromium pemanasan awak), éta ngahasilkeun éfisién tinggi caket sinar infra merah. Ngaliwatan aksi pelat permukaan microcrystalline, sinar infra merah jauh épéktip tinggi dihasilkeun. Jalur seuneu lempeng ka luhur, sareng konsentrasi panas langsung disemprotkeun di handapeun panci, pikeun ngahontal pangaruh pemanasan. Dina basa umum, kawat tahan ditempatkeun dina handapeun panci. Kawat résistansi dicolokkeun kana kawat sareng janten beureum, ngahasilkeun panas. Panas dibikeun ka pot pikeun ngahontal pangaruh pemanasan.

Prinsip kerja kompor induksi: arus bolak-balik dipaké pikeun ngahasilkeun medan magnét bolak-balik sareng ngarobah arah ngaliwatan coil. Arus Eddy bakal muncul di jero konduktor dina medan magnét bolak-balik. Pangaruh panas Joule arus eddy bakal ngajantenkeun konduktorna haneut, janten pikeun ngawujudkeun pemanasan. Titik populér, nyaéta pangaruh langsung tina induksi éléktromagnétik dina pot, pot éta sorangan manaskeun, pikeun ngahontal peran manaskeun tuangeun.

Bedana hiji: Lumaku pikeun pot.

Kompor infrared mindahkeun panas langsung kana pot, janten pot tiasa didamel tina sababaraha bahan, dasarna henteu aya pot, pot naon waé anu tiasa dianggo.

Induksi kompor nyaéta pot dina induksi éléktromagnétik dina kaayaan pemanasan, upami pot anu bahan na henteu tiasa nampi peran médan magnét, maka pemanasanana henteu janten patarosan, janten komporna ngagaduhan larangan, ngan ukur tiasa nganggo pot magnét, sapertos beusi pot.

Bedana 2: Laju pemanasan.

Kompor infrared panas lalaunan sabab manaskeun elemen pemanasan, anu teras dipindahkeun ka pot.

Kompor induksi sakali ngamimitian induksi éléktromagnétik, pot magnét bakal ngembangkeun panas, janten gancangna langkung gancang tibatan tungku keramik listrik.

Janten dina panggunaan prosés anu saéstuna, panci masak langkung condong milih kompor induksi, kusabab pemanasanna langkung gancang.

Bédana 3: pangaruh suhu konstan.

Tungku keramik listrik ngagaduhan fungsi kontrol suhu anu pas, anu bakal ngirangan kakuatan nalika ngahontal suhu anu tangtu, janten pangaruh suhu konstan langkung saé.

Tungku induksi nyaéta pemanasan sakedapan, panas teuing, caket, teraskeun panas, janten pangaruh suhu konstan henteu saé.

Ku alatan éta, susu panas milih kompor gerabah listrik langkung saé.


Waktos Post: Nov-19-2020

Ngalanggan Newsletter Kami

Pikeun patarosan ngeunaan produk atanapi pricelist kami, punten kintunkeun email anjeun ka kami sareng kami bakal kontak dina 24 jam.

Tuturkeun Kami

dina média sosial urang
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube